Nieuwsbrief

Sportactiviteiten in de sporthal de Meerkant  Adres: Herenweg 153 Rijnsaterwoude

Tai Chi: Brengt uw geest en lichaam in balans, of je nu 30, 50 of 70 bent!!

Tai Chi (betekent zoiets als grote uitgestrekte vuist, een jonge vorm van Qi Gong) komt uit China. Het zijn bewegingsoefeningen afkomstig van de gevechtskunst. Oorspronkelijk oefende je de bewegingen om vechtvaardigheden te ontwikkelen. Tegenwoordig wordt het veelmeer beoefend om de gezondheid te verbeteren, te ont-stressen en voor een meditatief element. Tai Chi helpt de spieren en gewrichten los te houden. Ook bevordert Tai Chi een goede houding. Het geheugen wordt goed op de proef gesteld. Onderdelen: de 6 verdiepingen, staande Chi Kung, fighting-form, sabelvorm en de zwaardvorm.

Wan Chi Ki: Totale body balans zowel fysiek als geestelijk voor het speelse kind !! Combinatie van verschillende sporten als Taekwondo, kickboksen, basketbal (bal-oefeningen), Wing Chung, Tai Chi, Judo, valbreektechnieken, lenigheidsoefeningen, krachtoefeningen met als doel coördinatie, concentratie, lenigheid, kracht, wendbaarheid, conditie, reactiesnelheid en zelfvertrouwen. Kortom total body balans fysiek en mentaal voor het speelse kind.

Taekwondo: je bouwt een sterk lichaam met zelfbeheersing en zelfvertrouwen !! Taekwondo is een Koreaanse verdedigingssport en betekent letterlijk “voet-vuist-technieken”, of, iets anders vertaald, “de weg van de voet en de vuist”. Taekwondo is echter meer dan alleen een verdedigingssport. Je bouwt een sterk lichaam en een goede fysieke conditie op. Je zal zelfbeheersing en meer zelfvertrouwen krijgen. Ook (zelf)discipline is een heel belangrijk onderdeel. Door vele trainingen komen je geest en lichaam meer in evenwicht. Door het vele gebruik van zowel je benen als je armen, krijg je een goede lichamelijke coördinatie. Er zijn verschillende onderdelen: Stijlfiguren, sparren, zelfverdediging en breektesten.

Kickboksen: Door te kickboksen ontwikkel je zowel kracht, conditie, spieren, als lenigheid. Je weet je zelf te verdedigen en wordt zelfverzekerder !! Kickboksen is een populaire vechtsport die ontstaan is in Thailand en de USA. Bij Kickboksen mogen naast boks technieken ook traptechnieken gemaakt worden. Het beoefenen van Kickboksen is onder andere goed voor je algehele conditie, spieropbouw, coördinatie, lenigheid en zelfvertrouwen. Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt en is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten.

Wat is jou sportieve voornemen voor 2017? Voor vragen stuur een mail naar info@GezondAndersZijnSport.nl of info@antersijn.nl.

Op iedere leraar is de uitspraak “in de leerling herkent men de meester” van toepassing. Een goede leraar zal je kunnen onderwijzen en doorverwijzen in al de aspecten van ‘vechtkunst’, ‘gezondheidsoefening’ en levenskunst’. 

Activiteit Dag Tijdstip Prijs/mnd Leeftijd
Taekwondo woensdag 18.30 – 19.30 €19,50 Vanaf 6 jr
Tai Chi woensdag 19.30 – 20.45 €34,50 Volwassenen
Kickboksen* woensdag 20.45 – 21.45 €27,50 Vanaf 16 jr

Gezinskorting is afhankelijk van de activiteiten!


Bootcamp elke zaterdag bij AAV’36 om 8.30-9.30 en  om 10.00-11.15  bij de Bosbaan in Amsterdam.


Binnenkort elke donderdag hardlopen in de Amsterdamse bos. Meer informatie volgt.


Stay tuned !!